Asukasohjeita

Muuttoilmoitus ja nimenvaihdokset

Virallinen muuttoilmoitus tulee tehdä väestörekisterin pitäjälle Internetissä: http://www.posti.fi/muuttoilmoitus/ tai kirjallisesti postista saatavalla lomakkeella.
Ilmoita asuntoon muuttavien henkilöiden nimet ja syntymäajat huoltoyhtiölle. Tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaan vuokranantaja ja huoltoliike ei vastaa nimen laittamisesta rekisteriin, vaan vastuu on ilmoittajan eli asukkaan.

Avaimet

Avainten luovutus tapahtuu ainoastaan Pirkanmaan Avo-Asuntojen kautta. Asukkaat eivät voi sopia keskenään avainten luovutuksesta. Pidä erityistä huolta avaimistasi. Jo yhden avaimen puuttuminen aiheuttaa lukon uudelleensarjoituksen, joka tulee vuokralaisen maksettavaksi.

Kotivakuutus ja sähkösopimus

Edellytämme laajaa kotivakuutusta, joka tulee pitää voimassa koko asumisen ajan. Vakuutuksesta tulee esittää todistus ennen muuttoa.

Muista tehdä hyvissä ajoin sähkösopimus uuteen osoitteeseesi, jotta sähkö on kytkettynä kun muutat asumaan. Turvallisuussyistä sähkö saattaa olla kytketty pois päältä liedeltä ja kiukaalta asunnon sähköpäätaulusta.

Vuokralainen sitoutuu pitämään sähkösopimuksensa voimassa irtisanomisajan loppuun saakka, sekä pitämään huoneistossa ko. päivään saakka normaalin asumislämpötilan (pääkatkaisin päällä ja sulakkeet asennossa I).

Ilmanvaihtokoneet ja liesikuvut

Asunnoissa, joissa ilmanvaihto on hoidettu huoneistokohtaisen lämmöntalteenottokoneen kautta Huoltoyhtiö/muu ammattilainen vaihtaa ilmanvaihtokoneiden suodattimet kaksi kertaa vuodessa. He ilmoittavat asiasta etukäteen asukkaille.

Asunnossa oleskellessa ilmanvaihtolaitetta tulee käyttää tehoasennolla 2. Tehoaluetta 1 käytetään vain silloin, kun asunnosta ollaan useita päiviä poissa. Tehoalueita 3-4 voidaan käyttää tilapäisesti ruokaa laittaessa tai saunomisen jälkeen.

Liesikuvuissa ei ole moottorilla varustettua liesituuletinta. Kuvuista säädetään ilmanvaihtoa. Asukkaan tulee huolehtia myös liesikuvun rasvansuodattimen puhdistuksesta. Suodattimet voi pestä astianpesukoneessa tai astianpesuaineella erittäin kuumassa vedessä.

Asukasvarastot ja porrashuone

Varastokoppi on numeroitu asunnon numeron mukaan. Varastokoppi voi sijaita eri talossa, kuin asunto niissä taloyhtiöissä, joihin kuuluu enemmän kuin yksi talo. Varastoihin tulee hankkia oma riippulukko.

Varastojen käytävillä on kiellettyä säilyttää mitään ylimääräistä (esim. lasten ulkolelut, vanhat auton renkaat, urheiluvälineet). Tavarat toimitetaan käytäviltä kaatopaikalle jättäjän laskuun.
Palo- ja turvallisuuslain mukaan porrashuoneessa ei saa pitää mitään ylimääräistä. Porrashuoneesta tavarat toimitetaan kaatopaikalle tavaroiden omistajan laskuun.

Astianpesukone

Astianpesukoneen kytkennät saa tehdä vain valtuutettu putkiasentaja ja astianpesukoneen alla tulee käyttää aina vuotokaukaloa (ohjeet alempana). Astianpesukonetta ei saa jättää asuntoon tai myydä/luovuttaa seuraavalle asukkaalle. Jos asukas jättää koneen asuntoon, se poistetaan vuokranantajan toimesta ja siitä aiheutuu kuluja vanhalle asukkaalle.

Astian- ja pyykinpesukoneen tulppausohje

Seiniin kiinnitykset ja maalaus

Seinäkiinnikkeitä tulee käyttää vain kohtuullinen määrä ja asunnosta pois muutettaessa reiät tulee korjata. Seiniin ja kattoon asennettavien ns. raskaiden kiinnikkeiden (ankkurit tms.) ovat kiellettyjä (ohjeet alempana).Seinien maalauksessa saa käyttää vain maalarinvalkoista väriä. Seiniä ei saa tapetoida, mutta vanhan tapetin saa poistaa ja maalata seinän maalarinvalkoisella värillä.

Sisustustarrojen poiston aiheuttamien vikojen korjaus on asukkaan vastuulla (esim. tapetin / ovipinnan repeytyminen).

Seinäkiinnitysten ohjeet

Muutos- ja korjaustyöt

Asunnon korjaus- ja muutostöitä ei saa tehdä ilman omistajan ennakollista lupaa. Ota yhteyttä asiakaspalveluun tässä asiassa.

Vesivahinko, vuotava wc-istuin/lavuaari

Ilmoita meille heti vesivahingosta sellaisen havaitessasi! Ilmoittamatta jättäminen voi vaarantaa itsenne ja tulevien asukkaiden terveyden.

Ilmoita vuotavasta wc-pöntöstä tai lavuaarista aina pikaisesti huoltoyhtiöön. Vuoto voi nostaa vesimaksun määrää.

Ilmoittakaa pientarvikkeiden vioista (esim. suihkuletku, bideekahva, suihkukahva, palovaroitin, jääkaapin kahva) meille.

Paloturvallisuus

Kerros- ja luhtitaloissa grillaus on sallittua ainoastaan sähkögrillillä. Rivi- ja paritaloissa saa käyttää hiili/kaasugrilliä. Yleisiä paloturvallisuusohjeita tulee aina noudattaa.
Käytä takkaa oikealla tavalla. Uuniseppien sivulta löydät ohjeita takan käyttöön.

Lemmikit, lastenvaunut, polkupyörät

Lemmikit ovat tervetulleita asuntoihimme.

Lastenvaunuja tai polkupyöriä ei saa pitää suoraan lattiamatolla, koska se värjää maton ja siitä aiheutuu kustannuksia (maton vaihto).

LISÄKSI: Sisäänmuuttaville asukkaille toimitetaan sisäänmuuttajan ohjeet vuokrasopimuksen mukana.
Poismuuttaville asukkaille toimitetaan poismuuttajan ohjeet irtisanomisen yhteydessä.