Ohjeita asuntoon muuttavalle

Nimenvaihdokset

Ilmoita asuntoon muuttavien henkilöiden nimet ja syntymäajat oman yhtiösi huoltoyhtiölle.
Tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaan vuokranantaja ja huoltoliike ei vastaa nimen laittamisesta rekisteriin, vaan vastuu on ilmoittajan eli asukkaan.

TAMPERE
Perkiönkatu 70 ja 72, Ruopionkatu 11, Mallastehtaankatu 19, Varuskatu 2, Linnoituksenkatu 5 ja 6, Kalkunvuorenkatu 20 ja 30, Ruismäenkatu 2 ja 18
PIRKKALA
Korkokuja 2 A-B, Metsämäenkaari 4 YLÖJÄRVI: Kuismakuja 4, Kalliorinteentie 2, Liusketie 5, Tiuravuorentie 4, Justuksentie 2, Muinaisrannantie 5
KANGASALA
Vaarinmaantie 5
Sisäänmuuttoilmoitus näissä kohteissa hoituu huoltoyhtiön (Kotikatu) kotisivun kautta

NOKIA
Kantosienenkatu 2, Torvisienenkatu 16, Vaahterakatu 1, Eetinkatu 2 ja 4, Kaukolankatu 23, Linnunradankatu 15 ja 17
Sisäänmuuttoilmoitus näissä kohteissa hoituu huoltoyhtiön (Nokian Kiinteistöhuolto) kotisivun kautta

Muissa kohteissa voitte ilmoittaa tiedot huoltoyhtiölle meiltä saamallanne lomakkeella

Kotivakuutus

Edellytämme asukkailtamme voimassa olevaa kotivakuutusta.

Sähkösopimus, Internet

    Tee hyvissä ajoin ennen muuttoa sähkösopimus haluamasi sähköntoimittajan kanssa, esim. Leppäkosken Energia Oy Tarkista kuuluuko asuntoosi Elisa Saunalahti taloyhtiönlaajakaista (10M kuuluu vuokraan). Tämä ei ole käytössä kaikissa kohteissa.    

Lämmitys ja ilmanvaihto

 

 

Vuokralainen sitoutuu pitämään sähkösopimuksensa voimassa irtisanomisajan loppuun saakka sekä pitämään huoneistossa ko. päivään saakka normaalin asumislämpötilan (pääkatkaisin päällä ja sulakkeet asennossa 1).
Pidä huoneistokohtainen ilmanvaihtokytkin aina asennossa II

Avaimet

Pidä erityistä huolta avaimistasi. Jo yhden avaimen puuttuminen aiheuttaa lukon uudelleensarjoituksen, joka tulee vuokralaisen maksettavaksi.

Seiniin kiinnitykset

Seinäkiinnikkeitä tulee käyttää vain kohtuullinen määrä ja asunnosta pois muutettaessa reiät tulee korjata. Seiniin ja kattoon asennettavien ns. raskaiden kiinnikkeiden (ankkurit tms.) ovat kiellettyjä (ohjeet alempana).

Muutos- ja korjaustyöt

Asunnon korjaus- ja muutostöitä ei saa tehdä ilman omistajan ennakollista lupaa. Ota yhteyttä sähköpostitse isännöitsijään: isannointi(at)avoasunnot.fi
Huom! Kaikki aiheettomat korjauskäynnit laskutetaan asukkaalta.

Lastenvaunut ja polkupyörät

Lastenvaunuja tai polkupyöriä ei saa pitää suoraan lattiamatolla, koska se värjää maton ja siitä aiheutuu kustannuksia (maton vaihto).

Lemmikit

Lemmikit ovat tervetulleita asuntoihimme.

Astianpesukone

Astianpesukoneen kytkennät saa tehdä vain valtuutettu putkiasentaja ja astianpesukoneen alla tulee käyttää aina vuotokaukaloa (ohjeet alempana).

Astianpesukonetta ei saa jättää asuntoon tai myydä/luovuttaa seuraavalle asukkaalle. Jos asukas jättää koneen asuntoon, se poistetaan vuokranantajan toimesta ja siitä aiheutuu kuluja vanhalle asukkaalle.

 

Vakiosopimusehto

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).