Ohjeita asuntoon muuttavalle

Nimenvaihdokset

Ilmoita asuntoon muuttavien henkilöiden nimet ja syntymäajat huoltoyhtiölle.

Löydät oman huoltoyhtiösi tiedot täältä: Huoltoyhtiöt

Tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaan vuokranantaja ja huoltoliike ei vastaa nimen laittamisesta rekisteriin, vaan vastuu on ilmoittajan eli asukkaan.

Kotivakuutus

Edellytämme laajaa kotivakuutusta, joka tulee pitää voimassa koko asumisen ajan. Vakuutuksesta tulee esittää todistus ennen muuttoa.

Kotivakuutuksen voi hankkia helposti esim. Vakuutusyhtiö Turvasta (Toni Pihl, toni.pihl@turva.fi tai puh. 050 912 7623).

Sähkösopimus, Internet

 Tee hyvissä ajoin ennen muuttoa sähkösopimus haluamasi sähköntoimittajan kanssa, esim. Leppäkosken Energia Oy Tarkista kuuluuko asuntoosi Elisa Saunalahti taloyhtiönlaajakaista (10M kuuluu vuokraan). Tämä ei ole käytössä kaikissa kohteissa.

Lämmitys ja ilmanvaihto

Vuokralainen sitoutuu pitämään sähkösopimuksensa voimassa irtisanomisajan loppuun saakka sekä pitämään huoneistossa ko. päivään saakka normaalin asumislämpötilan (pääkatkaisin päällä ja sulakkeet asennossa 1). Pidä huoneistokohtainen ilmanvaihtokytkin aina asennossa II

Takka

Käytä takkaa oikealla tavalla. Uuniseppien sivulta löydät ohjeita takan käyttöön.

Avaimet

Pidä erityistä huolta avaimistasi. Jo yhden avaimen puuttuminen aiheuttaa lukon uudelleensarjoituksen, joka tulee vuokralaisen maksettavaksi.

Seiniin kiinnitykset ja seinien maalaus

Seinäkiinnikkeitä tulee käyttää vain kohtuullinen määrä ja asunnosta pois muutettaessa reiät tulee korjata. Seiniin ja kattoon asennettavien ns. raskaiden kiinnikkeiden (ankkurit tms.) ovat kiellettyjä (ohjeet alempana).

Seinien maalauksessa saa käyttää vain maalarinvalkoista väriä. Seiniä ei saa tapetoida, mutta vanhan tapetin saa poistaa ja maalata seinän maalarinvalkoisella värillä.

Sisustustarrojen poiston aiheuttamien vikojen korjaus on asukkaan vastuulla (esim. tapetin / ovipinnan repeytyminen).

Muutos- ja korjaustyöt

Asunnon korjaus- ja muutostöitä ei saa tehdä ilman omistajan ennakollista lupaa. Ota yhteyttä sähköpostitse isännöitsijään: isannointi@avoasunnot.fi

Lastenvaunut ja polkupyörät

Lastenvaunuja tai polkupyöriä ei saa pitää suoraan lattiamatolla, koska se värjää maton ja siitä aiheutuu kustannuksia (maton vaihto).

Lemmikit

Lemmikit ovat tervetulleita asuntoihimme.

Astianpesukone

Astianpesukoneen kytkennät saa tehdä vain valtuutettu putkiasentaja ja astianpesukoneen alla tulee käyttää aina vuotokaukaloa (ohjeet alempana).

Astianpesukonetta ei saa jättää asuntoon tai myydä/luovuttaa seuraavalle asukkaalle. Jos asukas jättää koneen asuntoon, se poistetaan vuokranantajan toimesta ja siitä aiheutuu kuluja vanhalle asukkaalle.

 

Omago sähköauto (Nokian Harjuniitty)

Harjuniityn kohteidemme asukkailla on mahdollisuus vuokrata Omago sähköautoa 5 €/tunti. Sähköauto sijaitsee osoitteessa Linnunradankatu 13, Nokia, katospaikka nro 68.

Ohjeet Omagosta

Vakiosopimusehto

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).