Ohjeita asuntoon muuttavalle

Nimenvaihdokset

Ilmoita asuntoon muuttavien henkilöiden nimet ja syntymäajat huoltoyhtiölle.

Löydät oman huoltoyhtiösi tiedot täältä: Huoltoyhtiöt

Tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaan vuokranantaja ja huoltoliike ei vastaa nimen laittamisesta rekisteriin, vaan vastuu on ilmoittajan eli asukkaan.

Kotivakuutus

Edellytämme laajaa kotivakuutusta, joka tulee pitää voimassa koko asumisen ajan. Vakuutuksesta tulee esittää todistus ennen muuttoa.

Sähkösopimus, Internet

 Tee hyvissä ajoin ennen muuttoa sähkösopimus haluamasi sähköntoimittajan kanssa, esim. Leppäkosken Energia Oy Tarkista kuuluuko asuntoosi Elisa Saunalahti taloyhtiönlaajakaista (10M kuuluu vuokraan). Tämä ei ole käytössä kaikissa kohteissa.

Lämmitys ja ilmanvaihto

 

 

Vuokralainen sitoutuu pitämään sähkösopimuksensa voimassa irtisanomisajan loppuun saakka sekä pitämään huoneistossa ko. päivään saakka normaalin asumislämpötilan (pääkatkaisin päällä ja sulakkeet asennossa 1).
Pidä huoneistokohtainen ilmanvaihtokytkin aina asennossa II

Avaimet

Pidä erityistä huolta avaimistasi. Jo yhden avaimen puuttuminen aiheuttaa lukon uudelleensarjoituksen, joka tulee vuokralaisen maksettavaksi.

Seiniin kiinnitykset

Seinäkiinnikkeitä tulee käyttää vain kohtuullinen määrä ja asunnosta pois muutettaessa reiät tulee korjata. Seiniin ja kattoon asennettavien ns. raskaiden kiinnikkeiden (ankkurit tms.) ovat kiellettyjä (ohjeet alempana).

Muutos- ja korjaustyöt

Asunnon korjaus- ja muutostöitä ei saa tehdä ilman omistajan ennakollista lupaa. Ota yhteyttä sähköpostitse isännöitsijään: isannointi(at)avoasunnot.fi
Huom! Kaikki aiheettomat korjauskäynnit laskutetaan asukkaalta.

Lastenvaunut ja polkupyörät

Lastenvaunuja tai polkupyöriä ei saa pitää suoraan lattiamatolla, koska se värjää maton ja siitä aiheutuu kustannuksia (maton vaihto).

Lemmikit

Lemmikit ovat tervetulleita asuntoihimme.

Astianpesukone

Astianpesukoneen kytkennät saa tehdä vain valtuutettu putkiasentaja ja astianpesukoneen alla tulee käyttää aina vuotokaukaloa (ohjeet alempana).

Astianpesukonetta ei saa jättää asuntoon tai myydä/luovuttaa seuraavalle asukkaalle. Jos asukas jättää koneen asuntoon, se poistetaan vuokranantajan toimesta ja siitä aiheutuu kuluja vanhalle asukkaalle.

 

Vakiosopimusehto

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).